Je bent bezig met een online bedrijfsovername, of je hebt interesse om een website over te nemen. Bij de waardebepaling is een goede analyse uiteraard van groot belang. Bij een standaard due diligence onderzoek wordt het digitale aspect echter vaak vergeten of achterwege gelaten, terwijl dit nu juist het belangrijkste is bij een websiteovername.

Het zou immers een grote tegenvaller zijn als, vlak nadat de websiteovername is afgerond, de inkomstenstroom als een kaartenhuis in elkaar stort. De goede posities in zoekmachines, die verantwoordelijk waren voor het leeuwendeel van de omzet, bleken te zijn verkregen via technieken die niet door Google waren geoorloofd. Het resultaat hiervan is een zoekmachine-penalty, waardoor het aantal bezoekers dat via zoekmachines op de zojuist aangekochte website komt met 90% is gedaald. En de omzet daalt bijna net zo hard mee…

Linkbuilding.nl voert analyses uit die dit soort situaties voorkomen. Wij maken een online due diligence analyse, waarbij we de risico’s op het gebied van zoekmachine marketing glashelder voor je uiteenzetten.

Geïnteresseerd?

Neem dan gerust contact met ons op.

Nog niet overtuigd?

Bekijk dan wat wij nog meer voor je kunnen betekenen, of lees meer over wie Linkbuilding.nl is.